Monday, February 28, 2011

Lab AS

hari ni ada lab AS(Aseptic Technique and Sterilisation).actually its m0re to bengkel..sbb tak kena buat lab rep0rt macam lab2 lain..
bengkel hari ni kit0rang belajar macamane nak cuci tangan..cuci tangan p0n nak kena ajar lagi ke??macam budak tadika plak kan?tapi m0stly kit0rg fail time test micr0be kat tangan guna uv light..bdk pharmacy p0n tak pndai cuci tgn bersih2 ke?adik2 kat tadika k0mpem gelak sampai terg0lek2 kalau die tau psal ni..ad0i..buat malu je..pastu kit0rg blajar cara nak break ampoule (kalau tak tau,g0ogle je la)..sume da nerv0us thp ketar2 sbb takut luka..yela tahun lepas ada seni0r kt0rg yg luka sbb break benda alah tu..siap kena pergi h0spital lagi sbb bleeding byk sgt..tapi aku berjaya jadi 0rg pertama dalam gr0up aku yg break amp0ule tu..hikhik(gelak bangga)..bila da pandai tu rase best plak patah kan benda alah tu..aku siap t0long patahkan amp0ule member aku punye lagi..lepas je blajar break amp0ule,kt0rg blajar nak rec0nstitute drug particle dalam vial..kt0rg bljar masuk kan drug solution dalam syringe and paling penting air bubble tak b0leh masuk dalam s0lution kite..agak susah ah nak keluar kan air bubble tu..solution tu kena masuk sl0w2 je..tapi kalau la nak inject patient amek mase sampai setengah jam macam tadi..tak ke b0leh maut dulu patient tu..aduu laa...




excited sbb berjaya patah kan leher benda ni!!
.
.
.
.

muke bajet..mate mesti kasi nampak bulat
.
.
.

lubang hidung mu jadi p0jaan hatiku~
.
.
.

mclin,ecah,aten,sue
.
.
.

muke minyak2 tp tetap bangga!!

2 comments:

  1. u look pale la syg...x ckup tido ko guano?

    ReplyDelete
  2. muke i meme nap0k pucat skm0 la sayam...

    ReplyDelete